tisdag 12 februari 2013

Privat prat 2013 - Fettisdag!

Idag är det semmeldag, fettisdag eller vad du vill kalla det. Jag bakade semlor i helgen. Jag har ett eget recept som jag tycker blir väldigt bra. En av hemligheterna med en bra vetedeg är mycket smör. En annan är att låta degen jäsa ordentligt. En tredje är faktiskt att göra degen i en bakmaskin. Då behöver man inte lika mycket mjöl. Se där! Tre hemligheter avslöjade. Jag gör minisemlor och får ut 64 bullar på en vanlig halvlitersdeg, dvs 5 dl mjölk.

De blev väldigt goda. Jag hävdar att de är godare än konditorns på min mans jobb. Vi får väl se. Det är ju enkelt att vara kaxig på avstånd. ;-)


Hur smakade din semla?


4 kommentarer:

 1. Jag och min familj fick några semlor som var hembakade av min kompis ( och prematur mamma) som var här och scrappade i söndags med mig. De var jättegoda men säkert inte lika goda som dina:)

  SvaraRadera
 2. MinA semlOR (klart att det är semla i plural!!!) smakade utomordentligt gott. Hembakade, javisst. Men utan maskinell hjälp. Jag vill verkligen känna degen med händerna.

  Mandelmassa är mums!

  Nu ska jag scrolla ner och se om du har nåt papperspyssel här också *S*

  SvaraRadera
 3. Min man tyckte faktiskt att mina semlor var godare än konditorns på jobbet. Nu blir jag kaxig på riktigt! Kanske ska sadla om?

  SvaraRadera
 4. Nina for semelbageri 2014! :-)

  Det bidde köpsemla här. och den var helt ok, men...

  SvaraRadera