torsdag 22 december 2011

Altrat 2011 - Present till förskolehjältinnorna

Jag beundrar verkligen alla engagerade och dedikerade förskolelärare. Vilket jobb de uträttar!!! Här har jag knåpat ihop en liten julpåse med godis i till M.s fyra härliga pedagoger/förskolelärare/fröknar. Den observante ser att det är en femte påse och den är till förskolans fantastiska kokerska. Jag är otroligt imponerad av personalens engagemang och ork. Dag ut och dag in. Nu har jag följt deras arbete under hela hösten och jag ser hur M. utvecklas. Det är verkligen fantastiskt. Lev dig själv in i hur en dag ser ut. Trösta, motivera, engagera, leka, hindra bråk, reda ut bråk, hjälpa på med kläder och hjälpa av med kläder, sjunga, leka, klippa och klistra, förbereda måltider, hjälpa äta, byta blöjor... ja, listan kan göras hur lång som helst. G. tyckte att de borde ha blöjtillägg, dvs extra betalt för varje blöja de byter. Är det egentligen inte ganska märkligt att ett sådant viktigt yrke med så mycket ansvar som det faktiskt handlar om är så dåligt betalt?!! Varför är alla yrken där det handlar om att ta hand om, vårda, skydda så dåligt betalda? Varför är alla yrken där det handlar om att ta hand om människor så dåligt betalda? Ja, det är lätt att bli upprörd! Påsarna ser ut så här:
Godiset ser ut så här:
Det är Rocky Road med mandel istället för jordnötter, Mariannetryfflar (tack för tipset Maiden Kerstin), wienernougat (inspirerad av Linda) och pepparnötter. I påsen ligger också en personlig hälsning till var och en.

7 kommentarer:

 1. vilken fin påse och smaskigt innehåll.
  Mottagarna kommer bli jätte glada.

  SvaraRadera
 2. Att det här uppskattades är jag inte alls förvånad över! Jag jobbar själv i ett omsorgsyrke och sådana här gåvor är verkligen guldkant på tillvaron. Ingen behöver känna sej tvingad att ge nåt, såklart, men man blir fantastiskt otroligt glad. Och alldeles speciellt när man som du lagt ner Kärlek i påsarna också!

  God Jul till dej från mej!

  SvaraRadera
 3. Så fina och vilka trevliga presenter!

  SvaraRadera
 4. jag förstår att de blev glada!

  SvaraRadera
 5. jag förstår att de blev glada!

  SvaraRadera
 6. Jag är helt säker på att de uppskattar dina fantastiska gåvor, Nina. Och du är så underbar som kan uppskatta deras arbete. Kram på dig min kära vän!<3

  SvaraRadera
 7. Hej! Vilken fin Blogg du har Nina.Tack för den fina & goda julpåsen.Mariannetryfeln är min favorit, men allt var mycket gott. Uppskattades verkligen & vilka fina ord du skrivit om oss, det värmer i hjärtat. Gott slut & Gott nytt!/Bibbi

  SvaraRadera