söndag 3 april 2011

Kort 2011 - Kort jag gjort för "Underbara idéer"

Jag lovade att visa de kort jag har gjort för Pysslotekets räkning till "Underbara idéer".

Alla korten är enkla att göra då jag här utgått från att det sannolikt skall göras i många exemplar. Att göra egna kort skall vara roligt. Ett tips är att göra enkla vikningar och sedan bygga på med texter och dekorationer i valfri omfattning. Det går att göra fina kort med enkla medel.

Först ut är "Barnkalas".


Inbjudningskort till barnkalas är ofta färgglada. Här är kortet dubbelt i vykortsformat (10x15 cm). Som bas har ett rosa enfärgat ark använts. Gör du inbjudningskortet just i detta format får du ut tre kort per enfärgat ark (cardstock). Därefter har ett mönstrat ark klistrats på. I och
och med att endast framsidan dekoreras med det mönsterarket kan du således använda det till sex kort eller dekorera ytterligare en sida av kortet. Här har även wellpapp använts. Det finns i flera olika glada färger nuförtiden. Låsanordningen har klistrats fast under wellpappen men kan också klistras fast under det mönstrade arket. Bokstäverna har stansats ut. Det finns många alfabeten att köpa. Om du inte har en stansmaskin kan du även köpa bokstäver per ark. Tänk på att då köpa tillräckligt av bokstäverna. Här har även glitterlim som en ram runt kortet.


Placeringskortet är en kombination av placeringskort och ”ta-med-hem-påse”. Det är populärt med fiskdamm. Om du inte vill ha det momentet på kalaset kan detta vara ett alternativ. Utöver de papper och dekorationer som använts för inbjudningskortet så har även tårtpapper använts för påsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar