tisdag 15 februari 2011

Privat Prat 2011 - Världens godaste semlor

I söndags bakade jag semlor. De blev riktigt riktigt bra. Jag är så nöjd. jag brukar göra minisemlor.





Semlor 32-40 st

Fördeg:
50 g jäst
2,5 dl rumstempererad ekologisk mellanmjölk
1,25 dl ekologisk rårörssocker
350 g siktat ekologiskt dinkelmjöl
1 tsk hela kardemummakärnor (stöt i mortel)

Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt socker, vetemjöl och kardemumma.
Arbeta degen för hand i c:a 10 minuter. Täck över och låt jäsa mellan 40 minuter - 1 timme (till dubbel storlek).

Andra degen:
2,5 dl rumstempererad mjölk
2,3 dl socker
200 g rumstempererat ekologiskt smör i små tärningar
2 tsk salt
750 g mjöl

Blanda alla ingredienserna. Knåda degen i c:a 10 minuter. Låt jäsa 45 minuter - 1 timme. Arbeta ut degen på ett mjölat bakbord. Dela degen i valfritt antal bullar. Låt jäsa på bakplåtspappersklädda plåtar i c:a 30 minuter. Pensla med ägg. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter i 250 grader. Låt svalna på galler.
Grädde och mandelmassa... Skär av ett lock... Skär till en bit mandelmassa. Klicka på grädde. Lägg på locket. Sikta över florsocker.

4 kommentarer:

  1. Men shit vad gott det ser ut!!!! Vill haaaaa! :-)
    Kram

    SvaraRadera
  2. åååå så gott!!!det är bara ett problem...gör jag semlor så äter jag inte bara en....

    SvaraRadera