I söndags bakade jag semlor. De blev riktigt riktigt bra. Jag är så nöjd. jag brukar göra minisemlor.
Semlor 32-40 st
Fördeg:
50 g jäst
2,5 dl rumstempererad ekologisk mellanmjölk
1,25 dl ekologisk rårörssocker
350 g siktat ekologiskt dinkelmjöl
1 tsk hela kardemummakärnor (stöt i mortel)
Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt socker, vetemjöl och kardemumma.
Arbeta degen för hand i c:a 10 minuter. Täck över och låt jäsa mellan 40 minuter - 1 timme (till dubbel storlek).
Andra degen:
2,5 dl rumstempererad mjölk
2,3 dl socker
200 g rumstempererat ekologiskt smör i små tärningar
2 tsk salt
750 g mjöl
Blanda alla ingredienserna. Knåda degen i c:a 10 minuter. Låt jäsa 45 minuter - 1 timme. Arbeta ut degen på ett mjölat bakbord. Dela degen i valfritt antal bullar. Låt jäsa på bakplåtspappersklädda plåtar i c:a 30 minuter. Pensla med ägg. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter i 250 grader. Låt svalna på galler.
Grädde och mandelmassa... Skär av ett lock... Skär till en bit mandelmassa. Klicka på grädde. Lägg på locket. Sikta över florsocker.
tisdag 15 februari 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Men shit vad gott det ser ut!!!! Vill haaaaa! :-)
SvaraRaderaKram
åååå så gott!!!det är bara ett problem...gör jag semlor så äter jag inte bara en....
SvaraRaderaÄr de till salu.....
SvaraRaderaDu får komma och hälsa på!
SvaraRadera