tisdag 16 november 2010

Kort 2010 - A beautiful mind

Ett alster till i renässansens anda.

Du som följer bloggen vet att jag fått en beställning på ett kort i renässansens anda - senrenässans. Hur tänker man ihop ett sådant kort? När jag skulle göra detta kort tänkte jag på "Renaître", pånyttfödas. Verkligen ABC när det gäller renässansen. Tänk om man föds på nytt? Jag tror att människan föds med ett vackert sinne och att våra erfarenheter formar oss.

Så tänkte jag på filmen "A beautiful mind" där John Nash, spelad av Russel Crowe - tack vare sin fru Alicia, spelad av Jennifer Connelly - kan återvända till ett "normalt" liv. Fast nu är vi inne på 1900-tal... Hon trodde på honom och tack vare det lyckas han komma tillbaka till livet och når längre i sitt liv än någon medicin mot schizofreni hade kunnat ta honom. Min tes "man blir det man förväntas bli" stämmer igen. "He saw the world in a way no one could have imagined." Jag vill att det här kortet skall sätta igång tankar.

Jag kan inte låta bli att sätta dit en fjäril. Jag älskar fjärilar. För mig symboliserar fjärilen värme, frihet och harmoni. Fjärilen måste ha "a beautiful mind".

4 kommentarer:

 1. Wow! Fantastiskt vackert!!
  Å tack för de fina närbilderna!! ;-)
  Kram

  SvaraRadera
 2. härligt med alla blommor-me like!

  SvaraRadera
 3. Åhhh.... Det här kortet tyckte jag verkligen om! VAckert Nina! ♥

  SvaraRadera