torsdag 2 september 2010

100 alster utan shopping - slutrapport

Igår natt satt jag uppe och gjorde de sista alstren. Jag sa ju i något svagt ögonblick att minst 5 av 100 alster skulle vara LayOuts (LOs). Igår kväll hade jag då 97 alster klara och bara två (2) LOs, vilket betydde att de tre (3) sista bidragen skulle vara LOs. Bäddat för trauma! Fast de kom bara till mig. Jag gjorde alla tre med svartvita fotografier och det känns betydligt enklare då än med färgfoton.

Den här utmaningen 100 alster utan shopping har varit enormt givande för min del. De flesta som läser bloggen (tack till er!) vet hur kul det är att shoppa men också hur vansinnigt beroende man blir av det för att alltid ha senaste prylarna, designarken, banden, bradsen, blommorna, bokstäverna, bling-blingen. Ja, listan kan göras lång.
Så här fort har jag A-L-D-R-I-G pysslat. Det känns helkonstigt!

Det bästa med denna utmaning har för min del varit:

- att jag tagit en paus från scrapbookshopping
- att jag använt material som jag har
- att jag skurit upp alla mina spillbitar i fasta mått
- att jag gjort fem (5!) LOs varav en i present
- att jag gjort betydligt enklare kort
- att jag har årets julkort klara

Tack till alla som hejat på mig både här i bloggen och på Svensk Scrapbooking och CreaForum! Jag kommer allteftersom att visa alstren här i bloggen.

7 kommentarer:

 1. Wow! Du är helt otrolig! Jag förstår inte att du är klar!! På mindre än en månad!! Jag började ju samma datum som dig men jag har bara gjort 32 alster - å tycker att DET är mycket!!! Vojne, vojne...
  Var ska du shoppa nu då?? ;-)
  Massa kramar

  SvaraRadera
 2. Det är mycket och märk väl att jag har gjort 2/3 kort vilket är min "paradgren". Om jag skulle göra hälften LOs så skulle jag hålla på hela 2011...

  Ha, ha, jag har redan shoppat!

  SvaraRadera
 3. Starkt jobbat. Jag har 69 alster kvar att göra.

  kram

  SvaraRadera
 4. Helt otroligt!! Har inte du en bebis hemma? ;-p Jädrar va duktig du har varit. Och nu......mot SKAPA! ;-)

  SvaraRadera
 5. Superbra jobbat och att skära upp spillbitar tror jag är jättebra, jag gör det emellanåt, men slarvar också.

  Sofie

  SvaraRadera
 6. Toppen Nina, visst är det bra med en tankeställare ibland. Det där med att skära upp spillpapperna ska jag ta med mig. Och, att gå tillbaka till att göra enkla kort. Än syns det inte i min hög heller trots 30 alster.
  Ha det gott.
  Petra

  SvaraRadera